AGENT COMERCIAL Perfil professional

Descripció General

L'agent comercial és el/la responsable de promoure les activitats de comercialització i venta de productes i serveis, d’una empresa fabricant o distribuïdora, ja sigui per a diferents empreses o per desenvolupar la seva activitat econòmica en règim d’autònom.

Cal diferenciar l’agent comercial, del venedor /a o dependent/a, ja que generalment no és una venda immediata, sinó que requereix de vàries visites i d’un extens treball de fidelització per ampliar la cartera de clients.

Els sectors a comercialitzar poden ser molt diversos: assegurances varies (sanitàries, d'accidents, etc.), d'immobles, alimentari a l'engròs per a serveis de restauració i hostaleria, o serveis per empreses entre d'altres.

Generalment, l’agent comercial depèn d’un/a gerent o d’un/a responsable de departament. 

 

 

Perfil formatiu i laboral

A NIVELL FORMATIU

A nivell de formació reglada es recomana la disposició d’una d’aquestes formacions per a garantir coneixements sobre el sector:

-     ESO o CP de la família Professional d’Activitats de venda o gestió comercial de vendes (Nivell 3).

-     CFGM comerç i màrqueting: activitats comercials

-     CFGS comerç i màrqueting i publicitat

-     Formació Universitària (diplomatura / enginyeria)

 

Es valorarà l’Anglès, si la feina es desenvolupa a nivell internacional.

Es valorarà la disposició de formació complementària en coneixements bàsics sobre Gestió comptable i administrativa

Permís de conduir  B1 o l’específic depenent del vehicle a conduir per a realitzar els desplaçaments necessàri.

 

A NIVELL LABORAL

Experiència d'un a tres anys com a comercial, preferiblement en el mateix sector o similar. Es valora aportar cartera de clients pròpia.  Molt valorable coneixements tècnics dels productes i del mercat.

Què ofereix el mercat laboral?

TIPUS DE CONTRACTE: Generalment indefinit o contractes per projectes de llarga durada, tot i que també existeix possibilitat de treballar en règim d’autònom.

JORNADA: generalment completa, de dilluns  a divendres.

HORARI: Generalment de matins o jornada partida, tot i que si l’empresa requereix disposició a viatjar caldrà certa flexibilitat horària.

SALARI: El rang salarial varia entre 13.300 y los 31.314 (mitjana entorn 21.000) euros anuals/brut per jornades completes, que corresponent a salari base + comissions i/o variables i s'acostuma a treballar per objectius de venta, pel que el salari va lligat als resultats obtinguts.  Sovint es facilita mòbil, dietes, quilometratge, etc.

MOBILITAT: Es sol demanar la disposició de vehicle propi o bé es facilita des de l’empresa per a realitzar els desplaçaments necessaris vinculats a la naturalesa de la feina.